Ce este?

Şcoala de Vară GEOPOLITICS este un proiect prin intermediul căruia  20 de tineri pasionaţi de domeniul geopoliticii şi relaţiilor internaţionale (studenţi,  absolvenţi  sau doctoranzi în geopolitică şi relaţii internaţionale, în ştiinţe politice, istorie şi sociologie) vor dezbate într-un mediu informal, timp de 9 zile, o temă controversată şi de actualitate din sfera relaţiilor internaţionale.

Astfel, cu fiecare ediţie a şcolii de vară, ne dorim ca în fiecare an să lansăm spre dezbatere un subiect complex şi de o importanţă deosebită pentru domeniul geopoliticii şi mediul diplomatic.

Îmbinând activităţile academice cu activităţile extra-curriculare, specifice locului de desfăşurare a şcolii de vară, cei 20 de tineri participanţi vor reuşi ca alături de speakerii şi invitaţii speciali ai şcolii de vară, să-şi construiască o imagine de ansamblu asupra subiectului discutat, reuşind să-l analizeze din cele mai interesante perspective.

Participanţii din fiecare an vor forma un grup unitar de analiză a temei şcolii de vară, fiecare ediţie având ca finalitate elaborarea unei cărţi în care vor fi prezentate principalele analize şi concluziile dezbaterilor din cadrul şcolii de vară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*